GrønlandskDanskEnglish

Informations- og undervisningsmaterialer

Informations- og undervisningsmaterialer fra Paarisa:
Paarisa´s bestillingsliste med materialer indenfor f.eks: Kønssygdomme, prævention, HIV/AIDS/kondomer, alkohol, hash, rygning, SSSPK, amning, graviditet, seksuel misbrug af børn, om at miste et barn, nærhed, tuberkulose, pjecer fra ernæringsrådet. Bestillingslisten fås ved at klikke på følgende:
Materialebestilling i PaarisaHOPE - Vejen ud af afhængighed:
www.hope.dk
Der er store mængder af information, viden og erfaring om, hvordan man kan få et bedre liv som alkoholstorforbruger og pårørende.
Men, der har ikke været noget sted, hvor alle disse informationer og erfaringer samledes.
Der har ikke været ikke nogen, der havde det ”gyldne overblik” over de mange steder man kan få behandling, rådgivning, støtte og omsorg.
Alkoholstorforbrugerne og de pårørende, har været taberne i dette informationsvakuum, der gør det svært for at finde vej til relevante steder at få hjælp.
Derfor besluttede Blå Kors Danmark i slutningen af 2003, at etablere et sted på Internettet, der kunne blive bindeleddet mellem de hundredevis af steder som behandler, rådgiver og støtter, samt den million danskere der har problemer med alkohol, enten som alkoholstorforbrugere eller pårørende.
I 2006 overtog De Frivilliges Netværk mod Misbrug Hope hjemmesiden og har nu ansvaret for at udvikle projektet videre.
De Frivilliges Netværk mod Misbrug består af Blå Kors Danmark, KFUM´s Sociale Arbejde, Lænken, IOGT Danmark og Alkoholpolitisk Landsråd.
Her på hjemmesiden er der en alkoholdguide til Færøerne og Grønland.INUK - Ungdomsmagasinet - Inuusuttunut atuagassiaq:
www.inuk.paarisa.gl
INUK er et ungdomsmagasin, der har fokus på sundhed blandt unge.
I INUK kan du læse om, hvordan du kan styrke din måde at leve sundt og hvordan du kan styrke dine holdninger om livet.

SILA - Familiemagasinet - Ilaqutariinnut atuagassiaq:
www.sila.paarisa.gl
SILA er et familiemagasin, der har fokus på sundhed i familien
I SILA kan du læse om, hvordan du kan styrke din måde at leve sundt i familien på og, hvordan du, sammen med din familie kan styrke jeres holdninger om livet.
Kultur for børn og unge

http://valhalla.norden.org/culture/
På disse sider finder du informationer om BUK, NUK og om det øvrige samarbejde på børne- og ungdomsområdet i Nordisk Ministerråds regi. Under linket ’vejviser’ kan du blandt andet finde links til hjemmesider der handler om Grønland.

PIL-Info - Paasissutissaq - Information
Pil-info udsendes til samtlige undervisningsinstitutioner i Grønland, bibiloteker, samt andre med tilknytning til undervisningsverdenen.

www.inerisaavik.gl (direkte link til udgivelserne her)

Unicef Danmark:
http://www.unicef.dk
Unicef er FNs børnefond og verdens største hjælpeorganisation for børn.
Under overskriften undervisning findes informationer til børn og unge samt til undervisere bl.a. om verdens børn og unge, børns rettigheder, seksuelt misbrug af børn m.m. Under overskriften Publikationer findes liste over undervisningsmateriale der kan bestilles.


Viden om rusmidler:
http://www.netstof.dk
Her er der mulighed for at unge selv kan udveksle informationer gennem chat og "ung til ung" Her har du mulighed for at skrive sammen med andre unge, om deres holdninger til stoffer og alkohol, hvorfor de ikke drikker, hvorfor de drikker, hvorfor de eksperimenterer med stoffer m.m. Hjemmesiden indeholder også viden om misbrug, behandling, undervisningsmaterialer m.m.


Til top

Sidst opdateret : 29.01.2010

Webmaster : MIPI

Issortarfimmut 1A, Postboks 1290, 3900 Nuuk
Tlf: +299 34 69 40 E-mail: mio@mio.gl